Στους γερμανούς εισαγγελείς το σκάνδαλο της Volkswagen

Στους γερμανούς εισαγγελείς το σκάνδαλο της Volkswagen

Προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με τις κατηγορίες χειραγώγησης των τιμών των εκπομπών ρύπων σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ του ομίλου Volkswagen άρχισε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ, στη βόρεια Γερμανία.

Οι δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν στη συλλογή και εξέταση όλων των πληροφοριών, ενώ θα εξετάσουν αρκετές αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κολοσσού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. 

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παραμείνει «σημαντικός πυλώνας» για την οικονομία, παρά την επιδεινούμενη κρίση που πλήττει τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

«Είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμα και πολύ πετυχημένη βιομηχανία για τη Γερμανία, με πολλές θέσεις εργασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Η Volkswagen, που αντιπροσωπεύει το 20% των γερμανικών εξαγωγών και το 14% του ΑΕΠ, παραδέχθηκε ότι εξόπλισε με το επίμαχο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων τους κινητήρες ορισμένων μοντέλων της για να νοθεύσει τα αποτελέσματα των ελέγχων των ρύπων.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο