Η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία αλλά και ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «συνεχίζουν να έχουν διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τον πόλεμο στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν κοινές ανησυχίες για την κατάσταση, η οποία... δυστυχώς τείνει να επιδεινωθεί». 

Σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για τον σχεδιαζόμενο αγωγό Turkish Stream, ο Πεσκόφ τόνισε πως «η δουλειά συνεχίζεται και οι δύο πλευρές έχουν αμοιβαία κατανόηση». 

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο επίσης να συζητήσουν σχετικά με το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία. Ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός αυτός, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosatom, προγραμματίζεται να ενταχθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Τουρκίας το 2022. Το κόστος του έργου έχει προϋπολογιστεί ότι θα ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.