current views are: 3

25 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:46

Αλλαγή στάσης για Πολωνία στο μεταναστευτικό- Στήνει καταυλισμούς

Αλλάζει στάση η Πολωνία στο ζήτημα του μεταναστευτικού και μετά την πολύμηνη αντίστασή της, τώρα στήνει καταυλισμούς για τους πρόσφυγες. 

Δημοσίευση 05:46’
αρθρο-newpost

Αλλάζει στάση η Πολωνία στο ζήτημα του μεταναστευτικού και μετά την πολύμηνη αντίστασή της, τώρα στήνει καταυλισμούς για τους πρόσφυγες. 

Αλλάζει στάση η Πολωνία στο ζήτημα του μεταναστευτικού και μετά την πολύμηνη αντίστασή της, τώρα στήνει καταυλισμούς για τους πρόσφυγες κοντά στα σύνορά της με το Καλίνινγραντ, τον ρωσικό θύλακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι κρατικοί οργανισμοί θα συλλέξουν καταλόγους χώρων οι οποίοι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. […] Έχει επιβεβαιωθεί ανεπίσημα ότι αρκετές πόλεις στις περιοχές της Βάρμια και Μασουρία συμμετέχουν,» είπε ένα πολωνικό κέντρο πολιτισμού. 

Η ρωσική υπηρεσία περίπολου των συνόρων είπε στο [ρωσικό] πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι ότι ήταν ενήμερο για το πολωνικό σχέδιο μετεγκατάστασης αλλά πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ του ρωσικού θύλακα της Βαλτικής και της περιφέρειας Βάρμιας-Μασουρίας δεν έχουν εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΕ, περίπου 7.000 αιτούντες άσυλο θα μετακομίσουν στην Πολωνία ως μέρος της προσπάθειας της Ένωσης να μετεγκαταστήσει περίπου 120.000 μετανάστες από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εισροές, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.
 


σχετικα αρθρα