Φούντωσαν οι φήμες ότι βρέθηκε ζωή στον πλανήτη Άρη μετά την ανακοίνωση της NASA πως σήμερα Δευτέρα θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το μυστήριο του Άρη λύθηκε». 

Αρκετά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα ανακοινώσει ότι εντόπισε ρυάκια νερού στην επιφάνειά του άρα και την ύπαρξη μικροβιακής ζωής. 

Εκτιμήσεις οι οποίες ενισχύονται από το γεγονός ότι ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Λουχέντρα Όχα, φοιτητής του Gorgia Tech, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε βρει πιθανές ενδείξεις νερού να ρέει στον Άρη. Επίσης, μέρος στην συνέντευξη Τύπου θα λάβει ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, αλλά και ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν επιβεβαιωθεί πως δημιουργούνται ρυάκια στον Άρη, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει ανακαλυφθεί νερό σε υγρή μορφή σε άλλον πλανήτη.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι, ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.

Δείτε τη συνέντευξη ζωντανά