Ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην CEO της Volkswagen

Ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην CEO της Volkswagen

Έρευνα σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν άρχισαν εισαγγελείς στη Γερμανία. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Βίντερκορν θα ερευνηθεί ως ύποπτος για απάτη στην πώληση οχημάτων με παραποιημένα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων.

Ο πρώην CEO παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη έπειτα από την παραμονή του για σχεδόν εννέα χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε για τη χρήση του λογισμικού σε κάποια οχήματα της εταιρείας, το οποίο παραποιούσε τις μετρήσεις κατά τους ελέγχους που γίνονταν για τις εκπομπές ρύπων.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν γνώριζε για την χρήση του παραποιημένου λογισμικού από τη Volkswagen πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η KBA, η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στη Γερμανία, έδωσε διορία ως τις 7 Οκτωβρίου στην VW να παρουσιάσει ένα σχέδιο με το οποίο οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει θα ευθυγραμμίζονται με την γερμανική νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία σήμερα ανακοίνωσε πως το εν λόγω λογισμικό εγκαταστάθηκε σε περίπου 1,42 εκατομμύρια οχήματα της θυγατρικής της, Audi με τους λεγόμενους κινητήρες EU5 στην δυτική Ευρώπη, σε 577.000 στη Γερμανία και σε περίπου 13.000 στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση αφορά τις σειρές μοντέλων A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο