Τα γραφεία στο Παρίσι του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's κατελήφθησαν σήμερα το πρωί για λίγη ώρα από ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν εναντίον της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στην Ντοβίλ, έγινε γνωστό από τους ακτιβιστές και από τον οίκο αξιολόγησης. Περίπου 30 ακτιβιστές έφθασαν το πρωί στα γραφεία, που βρίσκονται στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και έφυγαν με ηρεμία απ' αυτά στις 11:15, έπειτα από "συνομιλίες με την αστυνομία", δήλωσε ένας εξ αυτών.

«Πιστεύουμε ότι η Standard and Poor's είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του καπιταλισμού και του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για τις πολιτικές λιτότητας», εξήγησε.

Οι ακτιβιστές είχαν καλέσει σε συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Στάλινγκραντ με πρόθεση να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Standard and Poor's.

Όμως πολλές δεκάδες αστυνομικοί τους εμπόδισαν να μεταβούν στα γραφεία, δήλωσε ένας απ' αυτούς, ο οποίος μίλησε από το τηλέφωνο ενώ βρισκόταν, όπως δήλωσε, σε κλούβα της αστυνομίας.
TAGS