Κήρυγμα για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος, λίγο πριν αναχωρήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας σε λειτουργία στη Φιλαδέλφεια, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο πιστοί ανέφερε ότι «η ρίζα πολλών προβλημάτων που συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή είναι η απόλυτη μοναξιά, που πολλοί άνθρωποι βιώνουν σήμερα. Η τελευταία μόδα για τους χρήστες όλων των social media είναι να κυνηγούν τα likes».

Και πρόσθεσε: 

Ο καταναλωτισμός στην εποχή μας αποφασίζει για το τι είναι σημαντικό, καταναλωτισμός στις σχέσεις των ανθρώπων, καταναλωτισμός στη φιλία, καταναλωτισμός στη θρησκεία. Οι κοινωνικοί δεσμοί δεν είναι παρά ένα μέσον για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Ο Πάπας έχει πάνω από 7,4 εκατομμύρια ακόλουθους στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter και λίγο λιγότερους στον λογαριασμό του στη Λατινική γλώσσα.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι στην σύγχρονη εποχή έχουν επιλέξει να ζουν στην μοναξιά, εξαιτίας του φόβου να δεσμευθούν απέναντι στους άλλους ανθρώπους.

Και πρόσθεσε ότι «ο γείτονας με το οικείο πρόσωπο, που γνωρίζουμε την ιστορία της ζωής του, δεν είναι πια σημαντικός για τους ανθρώπους».