Υπέρ της ενδεχόμενης συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Ρωσία και το Ιράν για να σταματήσει ο εμφύλιος στη Συρία, τάχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Μιλώντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, ο Ομπάμα σημείωσε πως «η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος απαιτεί, κατά την άποψη μου, έναν νέο ηγέτη και μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης που να ενώνει τον συριακό λαό στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Αυτή, εξήγησε, πρόκειται να είναι μια σύνθετη διαδικασία και είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και του Ιράν, για να βρούμε έναν πολιτικό μηχανισμό ο οποίος θα καταστήσει πιθανή την έναρξη μιας διαδικασίας μετάβασης.

Ο κ. Ομπάμα έσπευσε να διευκρινίσει ότι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων δεκαετιών στην περιοχή.

«Θα υπάρξουν επιτυχίες και θα υπάρξουν αναποδιές. Δεν πρόκειται για μια συμβατική μάχη, αυτή είναι μια μακροχρόνια εκστρατεία, όχι μόνα ενάντια σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, αλλά ενάντια στην ιδεολογία του» επισήμανε χαρακτηριστικά.