Την πεποίθηση ότι η Γερμανία θα βγει ισχυρότερη από την κρίση της VW εξέφρασε σε τοπική εφημερίδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε:

Στο τέλος, τίποτε δεν θα θυμίζει την παλιά VW. Το σκάνδαλο δεν απειλεί τη γερμανική οικονομία ή τη Γερμανία ως επενδυτικό προορισμό. Θα βγούμε ισχυρότεροι από αυτή την κρίση. Διδασκόμαστε από τις κρίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, επίσης, ότι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές θα εφαρμοσθούν στον όμιλο Volkswagen, έπειτα από το σκάνδαλο Dieselgate.

Την ίδια στιγμή, περί το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική θυγατρική της Volkswagen.

Πρόκειται για 574.259 μοντέλα της Volkswagen, 189.322 Audi, 66.572 Skoda, 93.388 SEAT και 24.523 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη Νότια Κορέα κατατέθηκαν οι πρώτες δύο αγωγές από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Volkswagen και δεκάδες θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από δικηγορική εταιρεία στη Σεούλ.

"Οι πελάτες μας δεν θα είχαν ποτέ αγοράσει Volkswagen, εάν εγνώριζαν τα πραγματικά αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων", δήλωσε εκπρόσωπος της Barun Law, ο οποίος θεωρεί ότι η συμπεριφορά της εταιρείας αποτελεί αισχροκέρδεια από ποινικής απόψεως.

Αναμένεται ότι οι ενάγοντες θα ζητήσουν την ακύρωση της αγοράς του αυτοκινήτου τους, επιστροφή του τιμήματος, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.

Περί τα 59.000 αυτοκίνητα της Volkswagen εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό κυκλοφορούν στη Νότια Κορέα.