Η Γερμανική κυβέρνηση μεταφράζει στα αραβικά τα 20 πρώτα άρθρα του Συντάγματος και θα τα μοιράσει σε πρόσφυγες

«Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια προκειμένου να ενταχθούν. Δεν θα πρέπει απλώς να μάθουν τη γερμανική γλώσσα, αλλά και τους κανόνες του παιχνιδιού της συμβίωσης», δήλωσε σχετικά ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα «Bild» και προσέθεσε ότι τα πρώτα 20 άρθρα του Συντάγματος είναι αυτά που διαμορφώνουν τη γερμανική κουλτούρα. 

«Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος, όταν έρχεται στην Γερμανία, να αλλάξει το θρήσκευμά του ή την προσωπική του ζωή. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό για την κουλτούρα μας είναι να έχουν εφαρμογή σε όλους οι αρχές της δημοκρατικής μας κοινωνίας», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ. 

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να αποδεχθούν αρχές όπως ο διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας, τα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία και την ελευθερία έκφρασης, αλλά και το γεγονός ότι ο αντισημιτισμός δεν είναι αποδεκτός στην Γερμανία.

Από την κυβέρνηση έχουν ήδη τυπωθεί 20.000 αντίτυπα, τα οποία θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής και καταγραφής.