Λίγες ώρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών της Συρίας από τον ρωσικό στρατό δεκάδες βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτυπώνουν τις επιθέσεις αυτές.

Η συριακή αντιπολίτευση έκανε χθες λόγο για δεκάδες νεκρούς αμάχους ωστόσο η Μόσχα απέρριψε τις επικρίσεις της Δύσης ότι οι επιθέσεις στοχεύουν τους σύρους αντάρτες και όχι το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί, η Ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών αεροπορικών δυνάμεων, έπειτα από αίτημα του Ρώσου Προέδρου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε πως ο μόνος τρόπος για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι τα προληπτικά χτυπήματα, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να ανοίξουν νέα μέτωπα εκτός Συρίας.  Οι «φανατικοί πρέπει να ηττηθούν ώστε να μην επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους έχοντας πολεμική εμπειρία και ιδεολογία την οποία υιοθέτησαν στο πεδίο του πολέμου».

Σε κάθε περίπτωση, το Κρεμλίνο σπεύδει να τονίσει σε κάθε τόνο πως η επέμβαση στη Συρία κινείται στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας καθώς, οι αποφάσεις ελήφθησαν έπειτα από αίτημα του Μπασάρ αλ Άσαντ.