current views are: 4

1 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση12:50

Οργή Ερντογάν για τους βομβαρδισμούς στη Συρία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία. 

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία. 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί «ο τρόμος να λάβει το πάνω χέρι» ή να υπάρξουν τετελεσμένα δίπλα στα σύνορά της.

Η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξε την συριακή εξέγερση κατά του καθεστώτος της Συρίας και του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, περαιτέρω συνέδραμε στην προσπάθεια των αντάρτικων ομάδων που δημιουργήθηκαν στον εμφύλιο που ακολούθησε. Η Άγκυρα έχει δεχθεί κατηγορίες πως στήριξε – έστω και εμμέσως- εξτρεμιστές αντάρτες, όπως το Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία. 

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι αντιδράσεις της Σαουδικής Αραβίας. Σαουδάραβας διπλωμάτης σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι al-Arabiya σημείωσε πως η χώρα του απαιτεί από τη Μόσχα να τερματίσει τη στρατιωτική εμπλοκή της στη Συρία, και σημείωσε πως οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχές που δεν ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, χθες, ο Αμπντάλα Αλ-Μουάλιμ είπε:

Η αντιπροσωπεία της χώρας μου εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα σήμερα, μέρη όπου οι δυνάμεις του ISIS δεν έχουν παρουσία. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν σε έναν αριθμό αθώων θυμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως και να μην επαναληφθεί.


σχετικα αρθρα