Ως ένα πολύ θυμωμένο άτομο με πολύ μίσος μέσα του περιγράφουν οι αστυνομικοί που έζησαν από κοντά το συγκλονιστικό μακελειό στο Ροζμπεργκ του Όρεγκον τον 26χρονο Κρις Χάρπερ Μέρσερ, τον δράστη, ο οποίος πριν από λίγες ώρες σκόρπισε το θάνατο σε εννέα ανθρώπους, τραυμάτισε επτά και βρήκε τραγικό θάνατο από τα πυρά των αστυνομικών.

Λίγο καιρό πριν ο νεαρός δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο myspace με όπλο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τα αμερικάνικα ΜΜΕ τον θέλουν να ρωτά το θρήσκευμα στα θύματά του πριν πυροβολήσει.

Ακόμα δεν είναι σαφές αν ο δράστης ήταν φοιτητής στο κολέγιο ή αν έχει την οποιαδήποτε σύνδεση με αυτό, ενώ πλούσιες είναι οι πληροφορίες που αντλούνται γιαυτόν από διάφορες σελίδες δικτύωσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκονταν σε… αναζήτηση κοπέλας για γνωριμία, δήλωνε άθεος και συντηρητικός ρεπουμπλικάνος.

Περισσότερα στοιχεία για το προφίλ του δίνει το προσωπικό του blog, στο οποίο ευθαρσώς δήλωνε ότι ‘’οσους πιο πολλούς σκοτώσεις, τόσο περισσότερο θα είσαι στο προσκήνιο''.