ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες απολύσεις την Δευτέρα στην Air France

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2015, 11:07 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2015, 11:16
Εκατοντάδες απολύσεις την Δευτέρα στην Air France
Facebook Twitter Whatsapp

''Μαύρη Δευτέρα'' θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για τους υπαλλήλους της γαλλικής εταιρικής αεροπορίας, καθώς θα ανακοινώσει «σημαντικές» περικοπές θέσεων εργασίας, μετά την αποτυχημένη έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους που είχαν ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

''Μαύρη Δευτέρα'' θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για τους υπαλλήλους της γαλλικής εταιρικής αεροπορίας, καθώς θα ανακοινώσει «σημαντικές» περικοπές θέσεων εργασίας, μετά την αποτυχημένη έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους που είχαν ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM Αλεξάντερ ντε Ζουνιάκ.

Δυστυχώς θα είναι ένα σχέδιο σημαντικών περικοπών θέσεων εργασίας. Θα το συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Δευτέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες η αεροπορική εταιρία προειδοποίησε ότι θα συρρικνώσει τις δραστηριότητές της τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να προστατεύσει το μέλλον της αφού απέτυχαν οι συνομιλίες με τους πιλότους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Ο κ. Αλεξάντρ Ντε Ζουνιάκ σημείωσε ότι ενώ οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των πιλότων είχαν πλέον τελειώσει, «δεν είναι κλειστή η πόρτα» εάν τα συνδικάτα των εργαζομένων επιδείξουν «πραγματική βούληση για διαπραγματεύσεις».