Σε ψυχρό κλίμα – όπως αναμενόταν άλλωστε- διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ του ρώσου και του γάλλου προέδρου για τη Συρία στο Παρίσι. 

Συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε πως με τον Βλαντιμίρ Πούτιν «επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση». Ο βοηθός του Γάλλου προέδρου δεν ανέφερε εάν επιτεύχθηκε κάποια σύγκλιση απόψεων μεταξύ Ολάντ και Πούτιν σε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διήρκησαν 1 ώρα και 15 λεπτά.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος: 

  • Οι ρωσικές επιθέσεις να στοχοθετούν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και καμία άλλη οργάνωση. 
  • Να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αμάχων. 
  • Να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση του συμμάχου του Κρεμλίνου, του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τόσο ο Ολάντ όσο και ο Πούτιν είχαν αυστηρό ύφος, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παγωμένα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης υποδεχόταν τον Ρώσο ομόλογό του στον περίβολο του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ αντήλλαξαν σύντομες, κοφτές χειραψίες μπροστά στους δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

«Αυτό που είπα στον πρόεδρο Πούτιν ήταν ότι τα πλήγματα θα πρέπει να στοχεύουν το Ντάες και μόνο το Ντάες» είπε σε δήλωσή του ο Φρανσουά Ολάντ και συνέχισε: 

Επιμείναμε και οι δύο (σ.σ. ο Ολάντ και η Μέρκελ) στο γεγονός ότι το ΙΚ είναι ο εχθρός που θα πρέπει να πολεμήσουμε.