current views are: 2

2 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση18:07

Δαμασκός: Η λύση στον εμφύλιο δεν θα έρθει με διαπραγματεύσεις

Απορρίπτει την πολιτική λύση στη συριακή κρίση η Δαμασκός, διαμηνύοντας πως η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους περνάει μόνο από τη συνεργασία με το καθεστώς. 

Δημοσίευση 18:07’
αρθρο-newpost

Απορρίπτει την πολιτική λύση στη συριακή κρίση η Δαμασκός, διαμηνύοντας πως η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους περνάει μόνο από τη συνεργασία με το καθεστώς. 

Απορρίπτει την πολιτική λύση στη συριακή κρίση η Δαμασκός, διαμηνύοντας πως η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους περνάει μόνο από τη συνεργασία με το καθεστώς. 

«Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να ηττηθεί μόνο με αεροπορικές επιθέσεις και όλες οι προηγούμενες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της το μόνο που κατάφεραν ήταν η εξάπλωση και η ενδυνάμωση της», δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ Ουαλίντ αλ Μουάλεμ και τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αντιμετώπιση των τζιχαντιστών είναι η συνεργασία με το καθεστώς της Δαμασκού

«Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα της συριακής κυβέρνησης και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις συριακές δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ο συριακός στρατός έχει την ικανότητα να απαλλάξει την χώρα από τους τρομοκράτες.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως, δεν υπάρχει πολιτική λύση στην κρίση. «Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται, μετά από όλες αυτές τις θυσίες για περισσότερα από 4 χρόνια, ότι μπορεί να επιτύχει σε πολιτικό επίπεδο αυτό που δεν μπόρεσε να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, ή ότι θα κερδίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ό,τι απέτυχε να κερδίσει στο πεδίο».

Όμως, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια σειρά ομάδων εργασίας με την μεσολάβηση του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν ντε Μιστούρα, με στόχο την εκπόνηση ενός πλαισίου συμφωνίας για μια μελλοντική πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών και στο Σύνταγμα της χώρας θα πρέπει να περιμένουν, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην μάχη ενάντια σε αυτό που θεωρεί ως τρομοκρατία.

«Η κυβέρνηση της Συρίας δεν μπορεί να λάβει κανένα δημοκρατικό πολιτικό μέτρο σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών και το Σύνταγμα, την ώρα που η τρομοκρατία πλήττει την χώρα και απειλεί αθώους πολίτες», τόνισε.


σχετικα αρθρα