Περισσότερες επιθέσεις στη Συρία προτίθεται να πραγματοποιήσει η Ρωσία καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο οι ρωσικές επιδρομές κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές από τις θέσεις τους.

"Όχι μόνο θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιδρομές, αλλά και θα αυξήσουμε την έντασή τους", δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA ο αξιωματούχος Αντρέι Καρταπόλοφ.

Ο Καρταπόλοφ σημείωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν κυρίως "κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες πυρομαχικών και εκρηκτικών, κέντρα επικοινωνιών, μικρά εργοστάσια για την παραγωγή οπλισμού επιθέσεων αυτοκτονίας και στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών".

Σημειώνεται ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 60 πτήσεις στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες και μείωσε σημαντικά το στρατιωτικό δυναμικό των τρομοκρατών εκεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού στρατού τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 

Ο Καρταπόλοφ, από το γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού, δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας έθεσαν στο στόχαστρο πάνω από 50 στόχους του Ισλαμικού Κράτους

"Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μέρα και νύχτα από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ σε όλο το βάθος της επικράτειας της Συρίας", είπε ο Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Σύμφωνα με τον ίδιον, "περίπου 600" μαχητές του ΙΚ "εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και προσπαθούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη".
Είπε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αεροπορικές της επιδρομές και συνέστησε στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πτήσεις τους σε περιοχές όπου επιχειρούσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία.