Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής και πως ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βοήθησε μόνο να επεκταθεί η τρομοκρατία.

Σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση που μεταδόθηκε σήμερα, ο Άσαντ είπε πως αν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.

"Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές", είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως "αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής".

Είπε πως η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και νέων στρατολογήσεων.

Ο Άσαντ είπε ακόμη ότι δεν είναι δουλειά των εξωτερικών δυνάμεων να αποφασίσουν τη μοίρα της Συρίας. "Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας", δήλωσε στη συνέντευξή του ο Άσαντ, σύμφωνα με ανάρτηση της συριακής προεδρίας στο Twitter.