Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διέψευσαν ότι βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Παλμύρα.

Σε διευκρινιστική δήλωσή του ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ ανέφερε πως «όλες οι πληροφορίες των ξένων μέσων ενημέρωσης που λένε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Παλμύρας είναι εντελώς λανθασμένες» και συνέχισε: 

Η πολεμική αεροπορία μας στη Συρία δεν βάζει στο στόχαστρο κατοικημένες περιοχές, πολύ περισσότερο όταν σ' αυτές υπάρχουν αρχιτεκτονικά μνημεία.

Τις σχετικές πληροφορίες είχαν μεταδώσει νωρίτερα τόσο η συριακή τηλεόραση όσο και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη μια στρατιωτική πηγή, είχε μεταδώσει ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών στην Παλμύρα, σε συντονισμό με τη συριακή πολεμική αεροπορία και ότι καταστράφηκαν θωρακισμένα οχήματα και αποθήκες με πυρομαχικά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές στην Παλμύρα την Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 τζιχαντιστές.