ΔΙΕΘΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για το λιντσάρισμα στην Air France

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2015, 19:31 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2015, 19:57
Εισαγγελική έρευνα για το λιντσάρισμα στην Air France
Facebook Twitter Whatsapp

Εισαγγελική έρευνα διέταξαν οι γαλλικές αρχές για τα χθεσινά επεισόδια στην έδρα της Air France, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι πρόκειται να προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εισαγγελική έρευνα διέταξαν οι γαλλικές αρχές για τα χθεσινά επεισόδια στην έδρα της Air France, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι πρόκειται να προχωρήσει σε 3.000 απολύσεις. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις βιαιότητες, ενώ η εταιρεία διεμήνυσε ότι οι δράστες θα απολυθούν...

Την ίδια ώρα, από τη Χάβρη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κ. Ολάντ προειδοποίησε ότι μπορεί να έχουν συνέπειες για την εικόνα της Γαλλίας, ιδιαίτερα ως επενδυτικού προορισμού.

Η Air France, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα τιμωρήσει με απόλυση όσους συμμετέιχαν στο ξεγύμνωμα δύο ανώτατων στελεχών της, εάν αυτοί είναι πράγματι εργαζόμενοί της.

Υπενθυμίζεται, ότι εξαγριωμένοι εργαζόμενοι, μέλη του συνδικάτου στην γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France εισέβαλαν τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του ομίλου και επιτέθηκαν σε στελέχη, σκίζοντας τα ρούχα δύο διευθυντών και αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν άρον - άρον τον χώρο, πηδώντας έναν φράχτη καθώς ο επικεφαλής του ομίλου Air France-KLM.