current views are: 4

8 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:38

Γιουνκέρ: Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει χρόνια

Απαισιόδοξος για την πορεία της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κάνοντας λόγο για «κάποια χρόνια».

Δημοσίευση 17:38’
αρθρο-newpost

Απαισιόδοξος για την πορεία της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κάνοντας λόγο για «κάποια χρόνια».

Απαισιόδοξος για την πορεία της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κάνοντας λόγο για «κάποια χρόνια».

«Αυτή η κρίση των προσφύγων θα διαρκέσει κάποια χρόνια. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν», τόνισε ο Γιούνκερ από το Πασάου της Γερμανίας όπου βρίσκεται.

«Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι δεν πρόκειται για κάτι παροδικό, για κάτι προσωρινό, ότι θα πρέπει να ζήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με αυτό το πρόβλημα», συνέχισε.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει μια απάντηση στην μεταναστευτική κρίση, σημειώνοντας ότι μόνο στην Αφρική υπάρχουν 8,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που μπορεί να θελήσουν να έρθουν στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη μεταναστευτική κρίση εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά οι χώρες δυσκολεύονται να βρουν μια κοινή προσέγγιση για να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα. Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και ζητά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, χωρίς όρια, σε άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο σχέδιο αυτό. Η Ουγγαρία κατασκεύασε μάλιστα έναν αγκαθωτό φράχτη στα σύνορά της προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες, που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, να περάσουν στο έδαφός της για να φτάσουν από εκεί στην Αυστρία και κατόπιν στη Γερμανία.

«Δεν χρειαζόμαστε καινούρια τείχη στην Ευρώπη (…) και σίγουρα όχι μεταξύ χωρών-μελών της ΕΕ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Πασάου, στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και κατόπιν πήγε σε μία από τις μεθοριακές διαβάσεις απ’ όπου περνούν στη Γερμανία οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύροι.


σχετικα αρθρα