Τέσσερις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν χθες από ρωσικό πολεμικό πλοίο από την Κασπία προς τη Συρία κατέληξαν στο Ιράν, ανέφεραν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι, γεγονός πάντως που διέψευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι συνετρίβησαν χθες στο Ιράν» ανέφερε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μια αμερικανική κυβερνητική πηγή επισήμανε επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι «όλοι» οι πύραυλοι έπληξαν τους προκαθορισμένους στόχους τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σε αντίθεση με το (αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο) CNN εμείς δε μιλάμε επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, μετέδωσε το Interfax.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

Οι δύο υπουργοί συνομίλησαν σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει συντονισμός στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και επισήμαναν την αναγκαιότητα να αποφευχθούν περιστατικά εμπλοκών στον εναέριο χώρο της Συρίας όπου η Ρωσία και ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, επισήμανε η Μόσχα.