Έγκλειστο για τρία χρόνια στο σπίτι του, κρατούσε ένας άνδρας τον γιο του, στο Μιλούζ της Γαλλίας, για να μην το δώσει στη μητέρα του, που είχε πάρει την επιμέλεια.

Ο άνδρας συνελήφθη σήμερα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Το 8χρονο σήμερα αγοράκι, που βρίσκεται σε σύγχυση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, με το σώμα του γεμάτο τσιμπήματα από έντομα και τα μαλλιά του γεμάτα ψείρες, περιέγραψε η εισαγγελία.

Το παιδί δεν πήγε ποτέ σχολείο, με τη μοναδική του σύνδεση με τον έξω κόσμο να είναι ένα τηλεοπτικό δίκτυο για παιδιά.

Το αγοράκι νοσηλεύεται σε μια ειδική ιατρική μονάδα, προσμένοντας να ξανασμίξει με τη μητέρα του.

Στον 37χρονο πατέρα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απαγωγής και της κατακράτησης, και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών. Η εισαγγελία ζήτησε σήμερα την προφυλάκισή του.

Τα ίχνη του πατέρα και του μικρού παιδιού είχαν χαθεί μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, που διέμενε στη Νίκαια (νοτιοανατολικά) έως τον Οκτώβριο του 2012. Η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους πρόσφατα στο Μιλούζ από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του πατέρα.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα στα γραφεία ενός πρώην του εργοδότη, όπου τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν η αστυνομία απελευθέρωσε το αγοράκι.