Βρετανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Καμπούλ προκαλώντας τον θάνατο πέντε μελών της διεθνούς αποστολής στήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τον τραυματισμό πέντε ακόμη. 

Αξιωματικοί της αποστολής του ΝΑΤΟ, που έδωσε τον αριθμό των νεκρών αλλά όχι τα ονόματα και τις εθνικότητες των νεκρών και τραυματιών, είπε ότι η συντριβή του ελικόπτερου έγινε χθες το απόγευμα στο αρχηγείο στην Καμπούλ. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες. 

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε στην ιστοσελίδα του ότι δύο μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν όταν ένα Βρετανικό ελικόπτερο Puma Mk 2 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στη βάση.

"Το επεισόδιο βρίσκεται υπό διευρεύνηση τώρα αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν ατύχημα και όχι αποτέλεσμα εχθροπραξίας," είπε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση, η οποία δεν αναφέρθηκε σε άλλους νεκρούς του ΝΑΤΟ

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν τελειώσει αλλά περίπου 12.000 στρατιώτες, κυρίως αμερικανοί, παραμένουν στη χώρα ως μέρος της αποστολής, για να εκπαιδεύσουν δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.