current views are: 4

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση05:29

Ομπάμα για Τραμπ: Κλασικός τύπος ριάλιτι σόου!

Ως κλασικό τύπο ριάλιτι σόου χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον υποψήφιο για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι είχε αξιοποιήσει τάσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά ο οποίος είναι απίθανο να καταλήξει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Ως κλασικό τύπο ριάλιτι σόου χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον υποψήφιο για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι είχε αξιοποιήσει τάσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά ο οποίος είναι απίθανο να καταλήξει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως κλασικό τύπο ριάλιτι σόου χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον υποψήφιο για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι είχε αξιοποιήσει τάσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά ο οποίος είναι απίθανο να καταλήξει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

“Είναι μεγάλος κυνηγός της δημοσιότητας, και μάλιστα σε μια εποχή που το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν έχει κατασταλάξει ακόμα ποιές είναι οι θέσεις που υποστηρίζει, και όχι μόνο αυτές στις οποίες αντιτίθεται,” είπε ο Ομπάμα για τον Τραμπ σε συνέντευξη στο κανάλι CBS και την εκπομπή “60 Minutes” που βγήκε στον αέρα χθες βράδυ (τοπική ώρα). 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ ηγείται όλων των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές το Νοέμβριου του 2016. 

Μιλώντας για την σφοδρή επίθεση του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων και τηλεπερσόνα ενάντια στους μετανάστες, ο Ομπάμα είπε ότι ο Τραμπ έχει αξιοποιήσει “το αντιμεταναστευτικό συναίσθημα που όντως υπάρχει σε μεγάλο τμήμα τουλάχιστον των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων” που θα ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές, όπου το κόμμα θα χρίσει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές. 

‘Οταν ρωτήθηκε για τον αν ο Τραμπ είχε ελπίδες να γίνει πρόεδρος, ο Ομπάμα απάντησε, “Αυτό το αφήνω στους ειδικούς. Δεν νομίζω θα καταλήξει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.” 

Είπε επίσης για την Χίλαρι Κλίντον, που ζητά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι δεν είχε ο ίδιος γνώση της χρήσης από την Κλίντον ιδιωτικού της σέρβερ για το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο όσο υπηρετούσε στην κυβέρνησή του ως υπουργός Εξωτερικών αλλά ότι δεν αποτελούσε θέμα εθνικής ασφάλειας. “‘Εκανε ένα λάθος, και το έχει ομολογήσει,” είπε, προσθέτοντας, “Πιστεύω ότι ο τρόπος που έχει μεγαλοποιηθεί είναι εν μέρει για πολιτικούς λόγους. Πιστεύω ότι όμως θα ομολογούσε και η ίδια πρώτη, ίσως θα μπορούσε να είχε χειριστεί την πρώτη απόφαση καλύτερα και την ομολογία πιό γρήγορα.”

΄Οταν του ζητήθηκε η γνώμη για την πιθανή υποψηφιότητα του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα τον αποκάλεσε έναν από τους καλύτερους αντιπροέδρους της ιστορίας και είπε, “΄Αμα κάθεσαι ακριβώς δίπλα στον πρόεδρο σε κάθε σύσκεψη και […] παλεύεις με τα ίδια θέματα, είμαι σίγουρος γι’ αυτόν πως θα λέει στον εαυτό του, Θα μπορούσα να κάνω πολύ καλή δουλειά.”
Στην ερώτηση του αν πιστεύει ότι θα μπορούσε να επανεκλεγεί ο ίδιος για τρίτη φορά, αν δεν το απαγόρευε το σύνταγμα, απάντησε μονολεκτικά, “Ναι”.


σχετικα αρθρα