Η κυβέρνηση της Ρωσίας ζήτησε συνάντηση σήμερα με τον Βρετανό ακόλουθο Άμυνας στη Μόσχα προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για ένα άρθρο που δημοσίευσε βρετανική εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο το Λονδίνο έδωσε το πράσινο φως στους πιλότους της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας ώστε να εμπλέκονται σε αερομαχίες με ρωσικά μαχητικά.

Το Λονδίνο απορρίπτει ως ανακριβές το δημοσίευμα της Βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star Sunday, που υποστήριξε ότι είναι «ζήτημα χρόνου» ώσπου τα βρετανικά μαχητικά να εμπλακούν σε αερομαχίες με τα ρωσικά στον εναέριο χώρο του Ιράκ. Οι συντάκτες του άρθρου επικαλούνταν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Ο Βρετανός ακόλουθος είχε μια συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ζήτησε να δοθούν «διευκρινίσεις για τις ανακριβείς πληροφορίες που δημοσίευσε εφημερίδα σχετικά με κανόνες εμπλοκής μαχητικών της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Ιράκ» όπως επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Ο συγκεκριμένος ακόλουθος επανέλαβε τις ανησυχίες της Βρετανίας σχετικά με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, οι οποίοι σύμφωνα με το Λονδίνο περιπλέκουν την κατάσταση εκεί, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Φόρεϊν Όφις.