Εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει σήμερα, ενόψει του σχετικού δημοψηφίσματος, η ημερομηνία του οποίου ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. 

Επικεφαλής της είναι ο επιχειρηματίας Στιούαρτ Ρόουζ, βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας καταστημάτων Marks and Spencer, ενώ τίτλο θα έχει «Britain Stronger in Europe».

«Θεωρώ ότι είμαστε ισχυρότεροι, σε καλύτερη θέση και ασφαλέστεροι εντός της Ευρώπης από το να είμαστε εκτός, μόνοι μας», πρόκειται να δηλώσει σήμερα ο Ρόουζ κατά την έναρξη της εκστρατείας, σύμφωνα με δηλώσεις του που δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα. 

«Όποιος ισχυριστεί ότι η πατριωτική πορεία της Βρετανίας είναι η υποχώρηση, η απόσυρση και η εσωστρέφεια, παρεξηγεί ποιοι είμαστε ως έθνος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει ότι είμαι λιγότερο Βρετανός επειδή πιστεύω σε μία όσο πιο ισχυρή γίνεται Βρετανία για τις επιχειρήσεις, για την ασφάλειά μας και την κοινωνία μας», πρόκειται να πει.

Στην εκστρατεία θα μετέχουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην υπουργός των Εργατικών Πίτερ Μάντελσον και η συντηρητική επιχειρηματίας Κάρεν Μπρέιντι, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων.

Η εκστρατεία αυτή ακολουθεί το λανσάρισμα δύο άλλων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.