Δραματικές στιγμές βιώνει η τουρκική κοινωνία στον απόηχο της διπλής έκρηξης στην Άγκυρα το Σάββατο, όπου έχασαν τη ζωή τους 98 άτομα, ωστόσο μία απώλεια συγκλονίζει ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για τον 46χρονο δάσκαλο Ιτσετίν Τσεβίκ η φωτογραφία του οποίου να αγκαλιάζει την κόρη του που υποφέρει από τα τραύματά χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τα τουρκικά και τα διεθνή ΜΜΕ για να καταδειχθεί το μέγεθος της τραγωδίας.

Εκτός από τον 46χρονο από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους η κόρη του Μπασάκ και η αδερφή του Νιλγκούν ενώ η σύζυγός του Χατίς τραυματίστηκε αλλά επέζησε των εκρήξεων. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι συγγενείς του, ο Ιτσετίν ήταν ένας ιδεαλιστής που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία. Η οικογένεια του Τσεβίκ είχε μετακομίσει στην Άγκυρα επειδή η κόρη του, Μπασάκ, είχε ξεκινήσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Παρόλα αυτά ο 46χρονος δάσκαλος συνήθιζε να ταξιδεύει στις νοτιανατολικές επαρχίες της χώρας προκειμένου να διδάξει παιδιά οικογενειών που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η αδελφή του άτυχου 46χρονου είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο είχε προσβληθεί.