Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση σχεδόν 2.000 οχημάτων της στην Κίνα, όπου είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρία πώλησης αυτοκινήτων, στο πλαίσιο του σκανδάλου με την παραποίηση των τιμών για τις εκπομπές ρύπων.

Η κινεζική αρχή αρμόδια για θέματα ποιότητας είπε σήμερα ότι «ανησυχεί πολύ» για την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ενώ κάλεσε την εταιρία να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ληφθούν μέτρα. Στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ο αριθμός των ιδιωτικών οχημάτων με κινητήρα ντίζελ είναι μικρός σε σύγκριση με τα οχήματα που είναι σε κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, ο Μάρτιν Βίντερκορν, ο πρώην επικεφαλής της Volkswagen που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, θα αποχωρήσει και από τις υπόλοιπες θέσεις που κατέχει στην εταιρία, ανέφεραν η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και οι τηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR, χωρίς να κατονομάζουν τις πηγές τους.

Οι παραιτήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, μόλις διευθετηθούν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.