current views are: 2

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση11:33

Ομάδα νομικών ζητεί από τη Βρετανία να φιλοξενήσει περισσότερους σύρους πρόσφυγες

Μία ομάδα περίπου 300 βρετανών νομικών απαιτεί η Βρετανία να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες.

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

Μία ομάδα περίπου 300 βρετανών νομικών απαιτεί η Βρετανία να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες.

Η Βρετανία πρέπει να φιλοξενήσει περισσότερους σύρους πρόσφυγες και πιο γρήγορα, είναι η απαίτηση μιας ομάδας περίπου 300 βρετανών νομικών με επιρροή, σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα και στην οποία ασκείται σφοδρή κριτική στη θέση της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ομάδα των νομικών εκτιμά, πως το να φιλοξενηθούν 20.000 Σύροι από τους πιο ευάλωτους μέσα σε πέντε χρόνια από τους καταυλισμούς της Μέσης Ανατολής όπως έχει προτείνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγο, πολύ αργό και πολύ αδύναμο.

Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, πολλοί γνωστοί δικαστές και δικηγόροι, ένας πρώην πρόεδρος του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκολας Μπράτζα.

“Η επιστολή αυτή αντανακλά τη μεγάλη ανησυχία του επαγγέλματός μας έναντι της έλλειψης συνεκτικής, δίκαιης και καθαρά ανθρωπιστικής απάντησης εκ μέρους της κυβέρνησης. Για ένα έθνος γνωστό ως λιμάνι ειρήνης για τους πρόσφυγες, έχουμε χάσει τον δρόμο μας”, δήλωσε ο Νίκολας Μπράτζα.

“Στη διάρκεια της βαλκανικής κρίσης φιλοξενούσαμε περίπου 75.000 πρόσφυγες τον χρόνο, ένας αριθμός που ανταποκρινόταν στις δυνατότητές μας, και υπήρξε μια καλή διαχείριση. Είμαστε η έκτη ή έβδομη πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, είμαστε ικανοί να αναλάβουμε το μερίδιό μας”, πρόσθεσε η Κατριόνα Τζάρβις, πρώην δικαστής, στο BBC.

Η Βρετανία, που αρνείται να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, αποφάσισε να φιλοξενήσει 20.000 πρόσφυγες από καταυλισμούς κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κυρίως στην Τουρκία και στην Ιορδανία.

Ο αριθμός αυτός κρίνεται ανεπαρκής από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την αντιπολίτευση των Εργατικών.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε εξάλλου την αποδέσμευση επιπλέον 100 εκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της βρετανικής βοήθειας σε ένα δισεκατομμύριο λίρες (1,36 δισεκ. ευρώ).


σχετικα αρθρα