Μέλη του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν ως βασικούς ύποπτους για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα οι τουρκικές αρχές, την ώρα που η χώρα ακόμη βρίσκεται σε σοκ από το πρωτοφανές μακελειό του Σαββάτου. 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε πως οι αρχές είναι κοντά στην ταυτοποίηση ενός εκ των δύο δραστών της επίθεσης και πρόσθεσε: 

Αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε η επίθεση αυτή, θεωρούμε τις έρευνες για το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) προτεραιότητά μας.

«Ήταν σαφώς μια επίθεση αυτοκτονίας. Γίνονται τεστ DNA. Διευκρινίστηκε ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί οι καμικάζι. Βρισκόμαστε κοντά σε ένα όνομα, που δείχνει προς μια οργάνωση», είπε ακόμα και διευκρίνισε πως οι εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά. 

Την ίδια στιγμή, ένα κοριτσάκι 3,5 ετών βρήκε τραγικό θάνατο από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε διαδήλωση που διεξήχθη για τα γεγονότα της Άγκυρας.  

Το τουρκικό κυβερνών κόμμα AKP, του κ. Νταβούτογλου, ανέστειλε έως την Παρασκευή τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου ως απάντηση στη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσελίκ δήλωσε πως μερικές από τις επόμενες συγκεντρώσεις του κόμματος θα πραγματοποιηθούν με κεντρικό σύνθημα «ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας».