current views are: 3

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:10

Ντάισελμπλουμ: Η Λαγκάρντ πρέπει να επανεκλεγεί στο ΔΝΤ

Tη στήριξή του στην επανεκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Δημοσίευση 19:10’
αρθρο-newpost

Tη στήριξή του στην επανεκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Κριστίν Λαγκάρντ «ψηφίζει» για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα, «De Volkskrant» -με τίτλο «Η Λαγκάρντ πρέπει να επανεκλεγεί»- με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυρία Λαγκάρντ, στο να παραμείνει στο τιμόνι του Ταμείου.

Η ίδια έχει δηλώσει ανοιχτή στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Είμαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να μην είναι η τελευταία μου Σύνοδος, αλλά δεν πρόκειται για μία απόφαση, την οποία θα λάβω εξ ολοκλήρου εγώ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Ταμείου, σύμφωνα με το Reuters. «Έχω υπηρετήσει το ΔΝΤ όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση» επανέλαβε.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα θητεία της Λαγκάρντ ολοκληρώνεται στα μέσα του 2016. Προς το παρόν δεν έχει εκδηλώσει κανείς επίσημο ή ανεπίσημο ενδιαφέρον προκειμένου να αναλάβει τα «ηνία» του ΔΝΤ.

 


σχετικα αρθρα