Να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον βάσεων των αλαουιτών -της μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπάσαρ Αλ Άσαντ- κάλεσε τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα ο αρχηγός της οργάνωσης που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Στο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube, ο Μοχάμαντ Αλ Γκολάνι είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας από την περασμένη εβδομάδα στόχευε να σώσει την κυβέρνηση του Άσαντ από την κατάρρευση αλλά θα αποτύχει, όπως απέτυχαν και η προηγούμενη στρατιωτική βοήθεια από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. 

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κλιμάκωση της μάχης και από το να χτυπηθούν πόλεις και χωριά των αλαουιτών στην Λαττάκεια, και καλώ όλες τις πλευρές [...] να χτυπούν τα χωριά καθημερινά με εκατοντάδες πυραύλους, όπως κάνουν στις πόλεις και τα χωριά των σουνιτών," είπε ο Γκολάνι. 

Ο ηγέτης της Αλ Νόσρα περιέγραψε τη ρωσική παρέμβαση ως νέα χριστιανική σταυροφορία από την ανατολή που θα αποτύχαινε και είπε ότι έγινε μετά από "μια σειρά νικών από τους μουζαχεντίν" οι οποίες απείλησαν την ηγεσία του Άσαντ. 

"Ο πόλεμος στη Χαμ [Συρία] θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τη φρίκη όσων αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν. Η νέα ρωσική εισβολή είναι η τελευταία σαίτα στο οπλοστάσιο των εχθρών των μουσουλμάνων και των εχθρών της Συρίας," είπε.

Η Ρωσία έχει εντείνει απότομα τις βομβιστικές της επιθέσεις τις τελευταίες μέρες. Ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος, οι περισσότερες επιθέσεις έχουν χτυπήσει άλλες επαναστατικές ομάδες που μάχονται τον Άσαντ, μερικές από τις οποίες έχουν την υποστήριξη των αραβικών δυνάμεων, της Τουρκίας ή των Ηνωμένων Πολιτειών.