Κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τις βιαιοπραγίες να έχουν εισέλθει σε ένα νέο στάδιο.

Για πρώτη φορά, Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εντός ενός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 άνθρωποι σε μια πόλη όπου οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από τις Ιντιφάντες του 1987 και του 2000, όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονταν συχνά στόχος.

Η ένταση παραμένει στα ύψη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια «ημέρα οργής» και νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων νεαρών που πέταγαν πέτρες και Ισραηλινών αστυνομικών στο Μπετ Ελ, κοντά στη Ραμάλα, την Καλαντίγια και τη Βηθλεέμ.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στα επεισόδια, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 1000 άνθρωποι εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο Ερέζ.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή και το Σάββατο κατά τη διάρκεια ταραχών.

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες των Ισραηλινών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης των Παλαιστινίων.

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα. Αναμενόταν να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο να αποκλειστούν οι συνοικίες των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.