Σε «ιερό πόλεμο» κατά των Ρώσων και των Αμερικάνων κάλεσε τους Μουσουλμάνους το Ισλαμικό Κράτος, μία κίνηση που έρχεται στην επαύριο της εμπλοκής της Μόσχας στον συριακό εμφύλιο, όπου ως γνωστών δραστηριοποιείται το ΙΚ. 

Βάσει του ηχογραφημένου μηνύματος, το ΙΚ καλεί σε «τζιχάντ» ως αντίδραση για για την – αποκαλούμενη από την οργάνωση – «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή.

«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE, ο Αντνάνι επιβεβαίωσε στο ηχητικό του μήνυμα πως το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μουτάζ Κουράσι, γνωστός και ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επίθεση των στο Ιράκ.

Αντίστοιχο κάλεσμα, έκανε και ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νούσρα, της έτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Συρία

Σε ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του της τρομοκρατικής οργάνωσης δήλωσε:

Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού.