Αυστηρή προειδοποιήση απήγγειλε η Άγκυρα στους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα τους κάλεσε χθες για να τους προειδοποιήσει προκειμένου να μην υποστηρίξουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημη τουρκική πηγή.

Οι τουρκικές αρχές τους "ενημέρωσαν για τη θέση της Τουρκίας στο θέμα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης της Συρίας (PYD)"

σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι "οι απαραίτητες προειδοποιήσεις έγιναν" προς τους πρεσβευτές.

Η Τουρκία θεωρεί το PYD, "αδελφό" κόμμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο έδαφός της.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έριξε πολεμοφόδια στους πολιτοφύλακες του PYD που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

Η Ρωσία που έχει και εκείνη εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των οργανώσεων ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού, μεταξύ τους το Ισλαμικό Κράτος.