Χωρίς ενταφιασμό από τις οικογένειές τους θα μένουν τα πτώματα Παλαιστινίων που συμμετέχουν σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με απόφαση του Τελ-Αβίβ. 
 
Το μέτρο προβλέπει ότι τα πτώματα των δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών δεν θα παραδίδονται στο εξής στις οικογένειές τους, προκειμένου να μην μετατρέπονται σε διαδηλώσεις οι κηδείες τους.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν:

Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία και υποκίνησης σε δολοφονίες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο τρομοκράτης να μην δοξάζεται αφού έχει διαπράξει μια επίθεση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, τα πτώματα ενδέχεται να ενταφιάζονται «σε ειδικά κοιμητήρια για δράστες επιθέσεων όπως συνέβαινε και στο παρελθόν».

Η απόφαση αυτή ελήφθη, μαζί με άλλα μέτρα, κατά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Η Τρίτη ήταν η φονικότερη ημέρα για τους Ισραηλινούς -με τρεις νεκρούς- από την 1η Οκτωβρίου, οπότε κλιμακώθηκε η βία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κινητοποιήσει τον στρατό που θα περιπολεί μαζί με τους αστυνομικούς στις μεγάλες πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους, ενώ η αστυνομία θα μπορεί να στήνει οδοφράγματα γύρω από τις συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι κάτοικοι της οποίας στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Παλαιστίνιοι.

Η τελετή της ταφής είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους. Παλαιότερα γίνονταν συχνά "ανταλλαγές" νεκρών μεταξύ του Ισραήλ από τη μία και της Παλαιστινιακής Αρχής, της Χαμάς ή της λιβανικής Χεζμπολάχ από την άλλη.