Νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στη Συρία, τόσο από ρωσικά όσο και από αμερικανικά αεροσκάφη. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι επλήγησαν 40 «τρομοκρατικοί στόχοι» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, σηματοδοτώντας μια σημαντική μείωση των επιχειρήσεων που καταγράφονταν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Βομβαρδιστικά Su-34 και αεροσκάφη χερσαίας υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 41 εξόδους και έπληξαν 40 «τρομοκρατικούς στόχους» στις επαρχίες Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα και Ντέιρ Εζόρ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν «τις υποδομές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εξαπέλυσαν 18 πλήγματα εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας χθες Τρίτη. Οι δεκαέξι επιδρομές έγιναν στο Ιράκ, πλήττοντας μονάδες, οχήματα, θέσεις μάχης, οπλικά συστήματα, κτίρια και μια αποθήκη εκρηκτικών κοντά σε οκτώ ιρακινές πόλεις, ενώ άλλες δύο έγιναν στη Συρία και στοχοθέτησαν δύο μονάδες, ένα όχημα και ένα κτίριο κοντά στη Χόουλ και στη Ράκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε σήμερα ότι μέχρι στιγμής, η Μόσχα δεν έχει λάβει αιτήματα για άμεση στρατιωτική επέμβαση από καμιά άλλη χώρα πέραν της Συρίας και πρόσθεσε ότι εάν υποβληθούν τέτοια, θα εξεταστούν και η απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ιράκ, όπως και στο Αφγανιστάν, αλλά μέχρι τώρα μόνον η Δαμασκός έχει ζητήσει άμεση βοήθεια.

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε πως η Ουάσινγκτον συνεχίζει να αρνείται να στείλει μια αντιπροσωπεία στη Μόσχα και κατόπιν να υποδεχθεί μια ρωσική στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας όσον αφορά τη σύρραξη στη Συρία.