Νέες επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε η ρωσική πολεμική αεροπορία το τελευταίο 24ωρο. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν 33 εξόδους στοχοθετόντας 32 θέσεις του ΙΚ. Σύμφωνα η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στις επαρχίες της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Χάμα, του Χαλεπιού και του Ντέιρ Εζόρ.

Η μείωση των βομβαρδισμών είναι «αποτέλεσμα της επίθεσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων, η οποία τροποποιεί τη γραμμή του μετώπου με τους τρομοκράτες του ΙΚ», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν θέσεις κοντά στη Δαμασκό, καταστρέφοντας πολλά θωρακισμένα οχήματα, και στη Γούτα, θέτοντας εκτός μάχης ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος που είχε αποσπαστεί πρόσφατα από τον συριακό στρατό, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Χαλέπι, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα κέντρο διοίκησης του ΙΚ «εγκατεστημένο σε ένα διώροφο κτίριο» και ένα εργαστήριο όπου συναρμολογούνταν νάρκες στο Αταρέμπ.

Στην επαρχία Χάμα, καταστράφηκε μια συστοιχία πυροβολικού στο Χαν Σεϊχούν, όπου ο συριακός στρατός έχει αρχίσει επίθεση.