Σοκ έχει προκαλέσει ένα βίντεο, που δείχνει τις τελευταίες στιγμές δύο νεαρών φίλων ενώ οδηγούν προς τον θάνατό τους, στο Κρόουμπορο της Βρετανίας.

Ο οδηγός Κάιλ Κέρφορντ, 20 ετών και ο φίλος του Μάικλ Όουεν, 21 ετών, υπό την επήρεια ναρκωτικών και οι δύο, σκοτώθηκαν επί τόπου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 12 Απριλίου, όταν το αυτοκίνητό τους, που έτρεχε με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα σε έναν δρόμο με όριο τα 50 χιλιόμετρα, συνετρίβη στον τοίχο μιας εκκλησίας.

Η αστυνομία του Σάσεξ αποφάσισε τη Δευτέρα να προβάλει σε όλον τον κόσμο το βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό τηλέφωνό του ο Όουεν για να δείξει στους νέους τις συνέπειες που μπορεί να έχει η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

«Αν η δημοσιοποίηση αυτών των σοκαριστικών εικόνων οδηγήσει στη σωτηρία ζωών, ο τραγικός θάνατος του Μάικλ και του Κάιλ θα έχει αφήσει μια πολύτιμη κληρονομιά» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιλ Νίκολας της τροχαίας του Σάσεξ και του γειτονικού Σάρεϊ.

Στο βίντεο, οι δυο νεαροί γελούν, συζητούν και τραγουδούν ενώ ο Μάικλ Όουεν φαίνεται να δίνει μαθήματα οδήγησης στον Κάιλ Κέρφορντ. Κατόπιν, ο Μάικλ λέει:

Τρέχουμε με 90 (μίλια), κόψε λίγο.

Ακολουθεί ο τρομακτικός θόρυβος της σύγκρουσης και, λίγα λεπτά μετά ακούγεται μια φωνή έξω από το όχημα, που ρωτάει: "Μ' ακούτε;".

«Αν όλα αυτά εμποδίσουν κάποιον να κάνει το ίδιο λάθος, τότε από το βίντεο αυτό θα βγει κάτι καλό», είπε η μητέρα του Μάικλ Όουεν, η οποία έδωσε στις αρχές την άδεια να δημοσιοποιηθούν οι εικόνες.