Οι απάτες με τον θάνατο του Οσάμα δεν κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μια νέα απάτη σχετικά με μια θεωρία ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είναι ζωντανός. Κάποιες δημοσιεύσεις στο Twitter μεταφέρουν την ψευδή είδηση, που υποτίθεται ότι είναι πραγματική είδηση στο CNN, ότι ο τρομοκράτης είναι ζωντανός. Στην πραγματικότητα το link συνδέεται με μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού phishing που σκοπός της είναι να υποκλέψει τα στοιχεία πρόσβασης για την υπηρεσία micro-blogging. Τα θύματα της απάτης προωθούνται σε ένα βίντεο του YouTube όπου βλέπουν διαδηλωτές στο Πακιστάν που ισχυρίζονται ότι ο Οσάμα είναι ζωντανός.

Σύμφωνα με στοιχεία του Twitter, οι χρήστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διότι, τα scam emails αντιστοιχούν στο 1% των καθημερνών μηνυμάτων, ενώ το ποσοστό των tweets είναι περίπου 200 το λεπτό.

Τέλος, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Websense προειδοποιεί τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα της απάτης να αλλάξουν άμεσα τα στοιχεία πρόσβασης στο Twitter και το e-mail τους.Πηγή: secnews.gr