Σε 102 νεκρούς ανήλθε ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα το περασμένο Σάββατο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του εισαγγελέα της πρωτεύουσας της Τουρκίας που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Το γραφείο του εισαγγελέα προσέθεσε ότι συνολικά 13 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά την επίθεση.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας επισήμανε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση αυτή, την πλέον πολύνεκρη που διαπράχθηκε στην τουρκική επικράτεια.

 Ωστόσο, η εφημερίδα Hurriyet Daily News ανέφερε την περασμένη Τετάρτη πως οι ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί και ανήκουν μετά βεβαιότητας στο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο ήταν αδερφός του ατόμου που ήταν υπεύθυνο για την έτερη αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε τη χώρα, στο Σορούτς στις 20 Ιουλίου. 

Αλλά και ο έτερος βομβιστής ήταν στη λίστα των τουρκικών αρχών με τους ύποπτους για τρομοκρατία. Ο πατέρας του, ανέφερε στις τουρκικές αρχές πως ο δράστης είχε μεταβεί στη Συρία το 2013 και γύρισε στην Τουρκία το 2014, έμεινε για οκτώ μήνες και γύρισε εκ νέου για να πολεμήσει το καθεστώς Άσαντ.