Κατάπληκτη εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ μετά την επίθεση που δέχθηκε υποψήφια για τον δήμο της Κολωνίας, η οποία συμμετείχε στις επιχειρήσεις αρωγής προς τους πρόσφυγες και η οποία μαχαιρώθηκε από άνδρα με ρατσιστικά κίνητρα.

"Η καγκελάριος εξέφρασε την κατάπληξή της και καταδίκασε την ενέργεια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η Αγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Χενριέτε Ρέκερ, η οποία τραυματίσθηκε στον λαιμό σε αγορά της Κολωνίας όπου έκανε προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ από την πλευρά του δήλωσε "σοκαρισμένος" από την "τρομακτική και άνανδρη" αυτή επίθεση.

Ανεξάρτητη υποψήφια, αλλά υποστηριζόμενη από το κόμμα της Αγγελα Μέρκελ για τον δήμο της Κολωνίας, η Χενριέτε Ρέκερ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι εν μέσω του κλίματος έντασης που κυριαρχεί στην Γερμανία εξαιτίας της πολιτικής ανοίγματος της κακγελαρίου προς τους πρόσφυγες.