Προβάδισμα του κυβερνώντος συνασπισμού υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, δείχνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας των Σκοπίων “Ντνέβνικ” (Dnevnik).
Το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 26,9% και έπεται ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τη “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση” (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με 19,6%.

Ακολουθούν το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με 8,8% και το αντιπολιτευόμενο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών” (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,8%.

Με βάση τις αναγωγές για την κατανομή των εδρών στη Βουλή, που θα αριθμεί 123 βουλευτές, το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, βάσει της δημοσκόπησης, εκλέγει 48 βουλευτές (από 63 που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2008).

Το SDSM εκλέγει 35 βουλευτές (27 στις προηγούμενες εκλογές), το DUI καταλαμβάνει 13 έδρες (18 στις εκλογές του 2008) και το DPA εκλέγει 8 βουλευτές (11 στις προηγούμενες εκλογές).

Περίπου 15 έδρες αναμένεται να αποσπάσουν άλλα νεοϊδρυθέντα κόμματα, το οποία δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (“VMRO- Λαϊκό Κόμμα”, του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, “Ενωμένοι για τη Μακεδονία” του Λιούμπε Μπόσκοσκι, “Εθνική Δημοκρατική Αναγγένηση” του Ρούφι Οσμάνι, “Νέα Δημοκρατία” του Ιμερ Σελμάνι κ.ά.)