Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην επαρχία Χαλέπι, όπου ο στρατιωτικός επικεφαλής της οργάνωσης ανταρτών Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι σκοτώθηκε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ίδιας της οργάνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο Νάσιφ Ισμαήλ σκοτώθηκε στις μάχες που μαίνονται στο νότιο τμήμα του Χαλεπιού, όπου η χερσαία επίθεση που έχουν εξαπολύσει μονάδες του συριακού στρατού για να ανακαταλάβουν εδάφη υπό τον έλεγχο ανταρτών έχει σημειώσει κάποια πρόοδο, χάρη και στην αεροπορική υποστήριξη την οποία τους προσφέρουν τα βομβαρδιστικά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ έκαναν 33 εξόδους και έπληξαν 49 στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες 24 ώρες—έναντι 60 χθες Κυριακή—όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι στόχοι που επλήγησαν βρίσκονταν στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας και της Χάμα. Κατά την ίδια πηγή, ένα κέντρο διοίκησης της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) καταστράφηκε στην επαρχία Ιντλίμπ.

Από τη δική του πλευρά, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγε 17 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ εναντίον του ΙΚ και 1 στη Συρία.

Στο μεταξύ οι αντάρτες που πολεμούν εναντίον του συριακού στρατού και των δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό του ανέφεραν ότι έλαβαν νέα πολεμοφόδια, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών πυραύλων.