Μικρή βελτίωση, από κρίσιμη σε σοβαρή, παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της Πολίν Καφέρκι, της βρετανίδας νοσηλεύτριας, η οποία είχε προσβληθεί και στη συνέχεια θεραπευτεί από τον ιό Έμπολα πριν από 8 μήνες, αλλά είχε εισαχθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω μιας «ασυνήθιστης όψιμης επιπλοκής» που εμφάνισε.

Η 39χρονη είχε διακομισθεί στις 9 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης (στη Σκωτία) στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται έκτοτε σε απομόνωση, λόγω μιας ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής που είχε εμφανίσει, η οποία συνδεόταν με την πρότερη ασθένειά της από τον ιό του Έμπολα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Την περασμένη εβδομάδα οι θεράποντες ιατροί είχαν κρίνει την κατάστασή της κρίσιμη.

Ωστόσο χθες, το νοσοκομείο αυτό του Λονδίνου εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι βελτιώθηκε σε σοβαρή, αλλά σταθερή». Το νοσοκομείο δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η 39χρονη νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

Μετά τη νοσηλεία της σε μονάδα του Royal Free στις αρχές του έτους, τον Ιανουάριο πήρε εξιτήριο αφού όπως φάνηκε είχε αναρρώσει πλήρως.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου που διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα.