current views are: 2

20 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση09:19

Ιαπωνία: Η ακτινοβολία από τη Φουκουσίμα ευθύνεται για τον καρκίνο εργαζόμενου

Η ιαπωνική κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι η λευχαιμία που εμφάνισε ένας εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα οφείλεται στην ακτινοβολία που είχε δεχθεί.

Δημοσίευση 09:19’
αρθρο-newpost

Η ιαπωνική κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι η λευχαιμία που εμφάνισε ένας εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα οφείλεται στην ακτινοβολία που είχε δεχθεί.

Η ιαπωνική κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι η λευχαιμία την οποία εμφάνισε ένας εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα οφείλεται στην ακτινοβολία που είχε δεχθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι σήμερα, παρότι άλλοι πρώην εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι, το οποίο καταστράφηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 στη βορειοανατολική χώρα, εμφάνισαν καρκίνο, είναι η πρώτη φορά που η έκθεση στη ραδιενέργεια στις εγκαταστάσεις αυτές ενοχοποιείται επίσημα για την εκδήλωση της νόσου.

“Η περίπτωση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις” για την παραδοχή της σχέσης, εξήγησε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

Ο πρώην εργάτης, ήταν περίπου 30 ετών και εργαζόταν από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013 στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι. Είχε εργαστεί επίσης αρκετούς μήνες νωρίτερα σε άλλο πυρηνικό εργοστάσιο.

Εκτός από την πρώτη αυτή παραδοχή, τρεις περιπτώσεις παραμένουν σε διαδικασία εξέτασης, διευκρίνισε το υπουργείο που είχε αποκλείσει νωρίτερα ανάλογες προσφυγές πρώην εργαζομένων.

Επισήμως, ουδείς απεβίωσε λόγω της έκθεσής του στην ακτινοβολία μετά την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι, στο χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα παγκοσμίως μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986.

Η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε σήμερα το υπουργείο Υγείας είναι η πρώτη αναγνωρισμένη περίπτωση όσον αφορά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα. Κατά το παρελθόν, οι μορφές καρκίνου που είχαν εμφανίσει 13 εργαζόμενοι στον πυρηνικό τομέα (οι οποίοι δεν είχαν εμπλακεί στις εργασίες στη Φουκουσίμα) είχαν αποδοθεί σε έκθεση στη ραδιενέργεια.


σχετικα αρθρα