Εντυπωσίασε  η Δούκισσα του Κέμπριτζ με το κατακόκκινο φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο επίσημο δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Φορώντας τιάρα και κοσμήματα με πολύτιμους λίθους εντυπωσίασε τους 170 καλεσμένους, χθες βράδυ, με το χρώμα του φορέματος να μην είναι τυχαίο, αφού το κόκκινο στην κινέζικη κουλτούρα συμβολίζει την χαρά και την καλοτυχία.

Ήταν το πρώτο επίσημο δείπνο της Κέιτ Μίντλετον, κατά την πρώτη μέρα της τετραήμερης επίσκεψης των κινέζων αξιωματούχων στη Βρετανία.

Έξω από το παλάτι, πάντως, είχαν συγκεντρωθεί ακτιβιστές, διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πεκίνο.

Ο πρόεδρος της Κίνας, σήμερα, επισφράγισε μια συμφωνία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει την χρηματοδότηση πυρηνικών σταθμών στη Βρετανία.

Έπειτα ένα 24ωρο μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων προς τιμήν του, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Σι συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κάμερον στη Ντάουνινγκ Στριτ όπου ανακοινώθηκε η σημαντικότερη μέχρι σήμερα συμφωνία αυτής της επίσκεψης.

Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται μια τόσο σημαντική επένδυση της Κίνας και αφορά πυρηνικές εγκαταστάσεις χώρας της Δύσης.

Οι συμφωνίες που κομίζει το Πεκίνο στο Λονδίνο θα ανέλθουν στα 40 δισ. δολάρια...