Ένας δεκαπεντάχρονος Τούρκος βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, για "εξύβριση" του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δηλώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανήλικος, με τα αρχικά Ι. Ε, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ στην κεντρική Τουρκία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και πέρασε τη νύχτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

Σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να του απαγγείλουν κατηγορίες.

Οι κατηγορίες εναντίον του παιδιού μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε "πλήττει την εικόνα του προέδρου", κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.

Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.

Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για "εξύβριση" του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.