Νέα αεροπορικά πλήγματα κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν ρωσικά μαχητικά τις τελευταίες 24 ώρες στη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα αεροσκάφη έκαναν 53 εξόδους και έπληξαν 72 στόχους στη Χάμα, στην Ιντλίμπ, στη Λαττάκεια, στο Χαλέπι, στη Δαμασκό και στη Ντέιρ Εζόρ.

Εξάλλου ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, διέψευσε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν προχωρήσει σε ρίψεις βομβών διασποράς σε κατοικημένες περιοχές της Συρίας.

Την ίδια ώρα, στέλεχος  Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την παράδοση κρίσιμης σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που υποφέρουν εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομπέρ Μαρντινί, επικεφαλής των επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, επισήμανε ότι «οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κάνουν πιο δύσκολο για εμάς να εξασφαλίζουμε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές».

Όπως εξήγησε, η ΔΕΕΣ έκανε προετοιμασίες για να απομακρύνει τραυματίες από περιοχές στο δυτικό και στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, «αλλά αυτό έχει γίνει δυσκολότερο λόγω της έναρξης των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων».